İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul’un açılış konuşması, hastane başhekimi Prof. Dr. Ercan Erdoğan’ın ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Süleyman Konuş’un yaptığı sunumlarla başlayan toplantılarda, aile hekimliği yönetmeliğinde yapılan son değişiklikler ve basamaklar arası entegrasyon çalışmaları hakkında düzenlemelerin etkin şekilde uygulamaya geçirilmesi adına bilinmesi gereken önemli yenilikler katılımcılara anlatıldı.
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul; samimiyete vurgu yaptı.
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, toplantıya katılan aile hekimleri ve hastane personeline hitaben önemli bir konuşma yaptı. Dr. Yurdakul, "Daha önce hastanede görev yapan bir hekim olarak ve aynı zamanda eşi bir aile hekimi olan biri olarak, bu sistemi en iyi anlayanlardan biriyim. Hep birlikte bu yükün altından kalkmamız gerekiyor. Sayın Bakanımızın da vurguladığı gibi, bu süreçte bağımsızlık değil, istişare halinde olmak öncelikli. Samimiyet içerisinde entegrasyon sistemini ayakta tutarız. Bu vesileyle birbirimizle olan samimiyetimiz artsın. Bazı konularda problemleri ikili ilişkilerle halledebilmek adına bu toplantıları düzenliyoruz. Bu toplantıların önemi, bizim konuşmalarımızdan ziyade sizlerin konuşmasıdır. Hep birlikte daha güçlü bir sağlık hizmeti sunmamız için görüşlerinize ihtiyacımız var." dedi.
ERDOĞAN: “KOMŞU İLLERİN VATANDAŞLARINA DA HİZMET VERMEKTEYİZ”
Hastanenin gelişen kapasitesi ve hizmetleri hakkında bilgi veren Başhekim Prof. Dr. Ercan Erdoğan, şunları söyledi: "Hastanemiz ilk açıldığı zaman yatak kapasitemiz 300 iken, bu dönemde kapasitemizi artırarak 500’e çıkardık. Poliklinik sayımız da büyük bir artış gösterdi. Acil servisimize baktığımızda, ortalama günlük vaka sayımız 1500 civarındadır ve yıllık bazda bu rakam yaklaşık 430 bin civarına ulaşmaktadır. Coğrafi konumumuz gereği, komşu illerin vatandaşlarına da hizmet vermekteyiz.”
Prof. Dr. Erdoğan, "Birinci basamaktan istenebilen diğer tetkiklerle ilgili süreçleri de hızlı ve etkili şekilde yönetmeye çalışıyoruz. MHRS üzerinden birinci basamakta çalışan hekimlere takip etmeleri gereken hastalar için % 10 randevu kapasitesi tanımlandı. Uzman hekimlerimiz, aile hekimlerimizce hastanemize yönlendirilen vatandaşlarımızın muayene ve ihtiyaç halinde tetkiklerini yaptıktan sonra aile hekimlerimize geri bildirimlerde bulunacak. Bu yüzden bu toplantılar bizim için son derece önemli. Toplantıların sonunda, birinci basamakta görevli hekimlerin taleplerini dinlemek ve çözüm önerilerini tartışmak amacıyla sizlere söz veriyoruz." şeklinde konuşarak, hekimlerin taleplerini ve geri bildirimlerini aldı.
MERKEZ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ BAŞKANI UZM. DR. SÜLEYMAN KONUŞ’UN AÇIKLAMALARI
Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Süleyman Konuş yaptığı sunum ile şunları dile getirdi: “Yeni yapılan düzenleme ile aile hekimlerimiz kendi hastaları için hastaneden öncelikli olarak randevu alabilecek. Hastaneden bazı kan ve görüntüleme tetkikleri isteyebilecek ve bu tetkiklerin yapılması için hastaların ayrıca hastanede bir hekim tarafından muayene edilmesi gerekmeyecek.”
Yapılan konuşma ve sunumların ardından soru-cevap bölümüne geçilerek aile hekimleri ve uzman hekimlerinin sürece dair soruları yanıtlandı. Hastaneler ile aile sağlığı merkezleri arasındaki entegrasyon çalışmalarının etkin şekilde uygulanabilmesi adına yapılması gerekenler ele alındı.