Bayramda Ağzınızın Tadı Kaçmasın

Oruç Sürecinin Ardından Bizleri Yoğun Ve Zengin Menüleriyle Karşılayan Bayrama Dikkat! Bir Ay Sonra Gün İçerisinde Beslenmeye Geri Dönüyoruz. Peki Bayramda Nelere Dikkat Etmeliyiz?
-Kahvaltıyı İhmal Etmeyelim. Güne Mutlaka Kahvaltı İle Başlayalım. Kahvaltımızda Sosis, Salam, Sucuk, Pastırma, Kızartma Gibi Yağ Oranları Yüksek Yiyecekler Yerine Peynir, Yumurta, Domates, Salatalık, Zeytin Gibi Daha Sağlıklı Ve Doyurucu Besinlere Yer Verebiliriz.
-Öğlen Ve Akşam Öğünlerini Atlamayalım. Çok Yoğun Yağlı Ve Tek Yönlü Beslenme Yerine; Çorba, Sebze Yemekleri, Az Yağlı Et Yemekleri, Yoğurt, Salata Gibi Çeşitli Bir Menü Tercih Edebiliriz.
-Lif-Posa Tüketimimizi Artırmalıyız. Sebze, Meyve, Tam Tahıllı Ürünlere Sofralarımızda Yer Vermeliyiz. Kuru Kayısı, İncir, Hurma İle Birlikte Badem, Ceviz Gibi Yiyecekleri Tercih Ederek Hem Lif Hem De Tatlı Gereksinimimizi Giderebiliriz.
-Tatlı Ve Şekerlemelerin Olmazsa Olmazı Bayramda; Şerbetli, Yağlı Tatlılar Yerine Daha Hafif Olan Dondurmalı, Sütlü Veya Meyveli Tatlıları Tüketebiliriz. Şerbetli-Yağlı Tatlılar Hacim Olarak Küçük Fakat Kalorisi Oldukça Yüksek Yiyeceklerdir.
-Mide Problemlerinin De Arttığı Bu Dönemde Kola, Gazoz, Meyve Suyu Gibi Şekerli, Asitli-Gazlı İçecekler Yerine Bitki Çayları Yada Şekersiz Komposto Kullanabiliriz.
-Çay Ve Kahveyi Şekersiz Olarak Sınırlı Miktarlarda Tüketmeliyiz. Tatlandırmak İçin Kabuk Tarçın Kullanabiliriz.
-Tüm Bu Besin Çeşitliliğinin Yanında Su İçmeyi Unutmamalıyız. Günlük En Az 2- 2,5 Litre Su İçmeliyiz. Sıcak Havalarda Artan Su Kaybını Yerine Koymak İçin Ve Metabolizmamız İçin Mutlaka Su İçmeliyiz. Unutmamalıyız Ki Su Haricinde Hiçbir İçecek Su İhtiyacımızı Karşılayamaz.
-Diyabet, Tansiyon, Kalp Gibi Kronik Rahatsızlıkları Olan Bireyler Şekerli, Şerbetli, Tuzlu, Yağlı Olan Tüm Yiyeceklerden Uzak Durmalıdırlar. Diyet Uzmanlarınca Hazırlanan Bireysel Diyetlerinin Dışına Çıkmamalıdırlar.