Yangın, saat 16.40 sıralarında merkeze bağlı Yazılı köyündeki müstakil evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa Pınar’a ait evde sobadan çıkan kıvılcımların eşyalara sıçraması sonucu yangın çıktı.

Yangın esnasında evde bulunan Elif Pınar ve 4 çocuğu yükselen dumanları fark ederek dışarıya çıktı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, jandarma ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Yangın, ekiplerin çalışması sonucu kontrol atlına alınarak söndürüldü.

Yangında yaralanan olmazken, ev kullanılamaz hale geldi.

VALİ ÇİÇEKLİ EVDE İNCELEMEDE BULUNDU

Olayın duyulması üzerine Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, eşi Esengül Korkmaz Çiçekli ile birlikte Yazılı köyüne giderek Pınar ailesiyle bir araya geldi. Kullanılamaz hale gelen evde incelemelerde bulunan Çiçekli, Elif ve Mustafa Pınar çiftine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Whatsapp Image 2025 03 24 At 21.39.32

AİLE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Evleri kullanılamaz hale gelen Pınar ailesinin mağdur olmaması için Karaman Valiliği çalışma başlattı. Ailenin zararının karşılanması için devlet imkanlarının seferber edilerek gereğinin yapılacağı öğrenildi.