Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil İbrahim Taşcı hastanenin projeleri arasında bulunan 'Nükleer Tıp Merkezi'nin hasta kabulüne başladığını kaydetti.
Tıbbi cihazları ve tefrişatı ile birlikte büyük bir yatırım niteliği taşıyan nükleer tıp merkezi sayesinde vatandaşların çevre illere gitmelerine gerek kalmadan tetkiklerini yaptırabileceğini belirten Taşcı, "Merkezde, Gamma Kamera cihazı ile hastalık tanısı, tedavinin yönlendirilmesi ve hasta takibi için kalp, böbrek, akciğer, tiroid, kemik gibi organ ve dokuların çalışma durumunu, anatomisini, fizyolojisini ve patolojisini göstermek için farklı görüntüleme ilaçları ile görüntülemeler yapılmaktadır.
Merkezimizde sintigrafisi işlemleri (tiroit, paratiroit, akciğer perfüzyon, myokart perfüzyon, mide boşalma, gastroözefageal reflü, tükrük bezi, meckel divertikülü, dinamik böbrek (MAG-3), statik böbrek (DMSA), kemik) yapılabilecek.
Ayrıca hipertiroidizm için radyoaktif iyot tedavisi nükleer tıp uzmanımız ve ekibi tarafından gerçekleştirilecektir. Yakın zamanda (yaklaşık birkaç ay içerisinde), gerekli radyoaktif maddeler ve cihazlar tedarik edildiğinde tiroid kanserine yönelik radyoaktif iyot tedavisi, lenfosintigrafi, dakriyosintigrafi,- paratiroid, tiroit ve meme hatalıklarında ROLL uygulamaları, sentinel lenf nodu işaretlemesi gibi tetkik ve tedaviler de yapılabilecektir. Nükleer tıp merkezimizin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.