Kent Konseyi binasında düzenlenen toplantıda konuşan Karaman Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Gerçek, gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyet gösterdiklerini belirtti. 2024 yılı boyunca Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Engelliler Meclisi başta olmak üzere birçok kişinin önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Gerçek, “Özellikle gençler ve kadınlar için düzenlediğimiz etkinlikler, kentte sosyal dayanışmayı artırdı. Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak adına birçok öneriyi yerel yönetimle paylaştık” dedi.
Gerçek, çevre bilincini artırmak amacıyla düzenledikleri projelerle kentte doğa dostu bir vücutta oluşturulduklarını belirterek, “Geri dönüşüm kampanyaları, ağaçlandırma çalışmaları ve çevre temizliği faaliyetleriyle önemli adımlar attık” diye konuştu.
KENT KONSEYİNİN 2024 YILI FAALİYETLERİ
KADIN MECLİSİ:
Kadınlar Günü, Anneler Günü ve şehit aileleri ziyaretleri
Dünya Kadınlar Günü kapsamında sinema gösterimi, Türk Halk Müziği konseri ve Mosso Kadın Ritim Topluluğu etkinliği düzenlendi.
Anneler Günü'nde şiir dinletisi ve müzik konseri düzenlendi.
Kadınlara yönelik bağlama kursu açıldı ve devam ediyor.
Üniversitenin para birimine Kapadokya gezisi ve erişim kesme etkinliği düzenlendi. Elde edilen gelirlerin hesabına aktarıldı.
45-50 yaş arası kadınlar temel dijital eğitim kursu verildi.
GENÇLİK MECLİSİ:
Ermenek ve Antalya kültür gezileri gerçekleştiriliyor.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi iş birliği ile “Yerli John Wick” olarak tanınan Ömer Aslan'ın katıldığı ilham ve motivasyon seminerleri düzenlendi.
SOSYAL YARDIMLAŞMA MECLİSİ:
2023-2024 eğitim döneminde 42 üniversite öğrencisine 8 ay boyunca 500 TL burs verildi. 2024-2025 döneminde ise burs miktarı 750 TL'ye yükseltildi.
Burs fonu oluşturmak için Mut Karaekşi kültür gezisi, geleneksel pilav etkinliği ve erişimte kesme çalışmaları yapıldı.
SPOR MECLİSİ:
2 Eylül 2024'te Türk Dili Kurumlar Arası Futbol Turnuvası'nın birincisi düzenlendi. Turnuvaya 22 kurumdan 480 kişi katıldı. Dereceye giren takımlara ödüller verildi.
Eğitim ve Sosyal İşler Meclisi:
Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle 3 Ocak 2024'te kaligrafi kursu, 12 Kasım 2024'te ise bağlama kursu açıldı.
EROZYONLA MÜCADELE VE DOĞAYI KORUMA MECLİSİ:
TEMA iş birliğiyle Vali Hakkı Teke Ormanı'nın temizliği yapıldı.
Dereköy piknik alanında çevre temizliği.
Bifa Hatıra Ormanı'na ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin sağladığı alana toplamda 280 fidan dikildi.
HERKES MUTLU OLSUN MECLİSİ:
Bağışlanan kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Sevgi Evleri, huzurevi ve önemli günlerde çeşitli ziyaretler topluluğu.
2025 YILINDA AÇILACAK KURSLAR:
Bağlama (saz) kursu
İngilizce kursu
Kaligrafi (güzel yazı) kursu
Kent Konseyi'nin 2025 yılında da sosyal, kültürel ve projelere yönelik projelere devam edeceği belirtildi.