Hızlı okuma gözlerimiz ile dakikada okuduğumuz ve anladığımız kelime sayısıdır.
Normal şartlarda bir okuyucular 150 – 250 kelime arasında okurlar. Dünya geneli hızlı okuma çalışmalarına baktığımızda bu durumun tüm okuyucular için geçerli olduğunu anlamaktayız. Teknikler ile bu kolaylıkla iki katına çıkarılabilir.
Hepimiz koşarız ama iyi bir koşucu olmanın teknikleri vardır. Teknikleri bilerek ve uygulayarak yarışa girebilirsiniz. Ama bir yarışa katılmıyorsanız veya bir köpek peşinize takılıp sizi kovalamıyorsa hızlı koşmak için bir neden göremeyebilirsiniz.
Yüzmeyi bilebilirsiniz. Ama iyi bir yüzücü olmanın teknikleri vardır. Veya boğulmak üzere olan birisini gördüğünüzde sizin yüzme kabiliyetiniz yeterli olmayabilir. İyi bir yühzücü olmak istiyorsanız tekniklere ihtiyacınız var.
Hızlı okumak ise hayatın bir parçası. Baş döndürücü şekilde hızla gelişen teknolojiyi yakalayabilmek ve nimetlerinden faydalanabilmek için hızlı bir okuyucu olmanız gerekir. Okul hayanız bitmiş hayat okuluna başlamış olabilirsiniz.
Hayatın hangi noktasında olursanız olun hızlı okumalısınız.
Hızlı okuma size sınırsız bilgi deryasının kapılarını açar. Bilinçli ve ilgiye dayalı yaptığınız hızlı okumalar sizi zirvelere çıkarabilir. Bilgi güçtür. Güçlü olmak ve daha çok okumak için , daha mutlu olmak için hızlı okumaya ihtiyacınız var.
Hızlı okuyanlar telaşe içerisinde kendilerine , iç dünyalarına , yarınlarına ,hedeflerine zaman ayırma fırsatı yakalarlar. Koşturmaca içerisinde devirdikleri kitaplar ve ulaştıkları bilgiler ile bir adım önde olurlar.
Hızlı okuma teknikleri kolay öğrenilebilir tekniklerdir. Bir kere aldığınız eğitim ile zaman içerisinde hızlı bir okuyucu olabilirsiniz.
Hızlı okuma kitaba ve bilgiye olan düşkünlüğünüzü attırır. Bu ilgi çevrenize , çocuklarınıza dalga dalga yayılarak kitap ve bilgi dostu nesilin kapılarını aralarsınız.
Gelişen ve değişen günümüz şartlarında hızlı okumak için gayret edelim. Teknikleri öğrenmek ve uygulamak için özen gösterelim.
Fatih BİRCAN – Eğitimci Yazar