Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu kompozisyon yarışmasında site yazarımız Hakan TAŞPINAR il birincisi olmuştur. Bizde kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
KÖKLÜ BİR ÇINAR KARAMAN
Karaman bir çınardır, tarihe kök salmış bir çınar. Tarihin her sahnesine tanıktır. Bilge bir ihtiyardır. Huzur doludur orada yaşamak, bahtiyardır bu şehirde yetişen. Erenlerin duasındaki samimiyettir. Toroslar’da teyemmüm edip, Aktekke minberinde ikindiyi eda etmektir. Yunusun ilahiler söylediği, dervişlere dergahından selam eylediği, Yunusun visale erip ilahi aşkın şarabından içtiği yerdir.
Sobalarda pişen kestanelerdir. Soğuk kış gecelerinde ziyarete gittiğin hımsında emek emek arabaşıyla içini ısıtmaktır. Nuh (a.s) aşureyi pişirdiği gibi buhran devrinde elindeki malzemelerle batırma yapıp ağzına her kaşık götürdüğünde Karaman’ı özlemektir.
Alın teridir sarı sarı buğday tarlalarında Karaman. En bereketli topraklara çapa vurmaktır. Gökten umudu kesmemektir. Bazen gülüp bazen ağlamaktır. Bereketli hasat zamanlarında cevizlere pekmez salıp bandırma yapmaktır. Karadağda Karac’oğlan gibi sevdalar yaşamaktır. Taşına toprağına Yunus Emre’nin abdest aldığı Göksu’yuna aşık olmaktır.
Mevlana’nın Mümine Hatun’u emanet ettiği diyardır Karaman. Kazım Karabekir Paşa ile gurur uymaktır. Mehmet Bey gibi Türkçeye aşık olmaktır. Türkçe için ferman yazmaktır. İsmail Hacı Tekkesi’nde Yunus için Fatiha okumaktır Karaman.
Sevginin sevdanın hoş görünün birlikte yaşamanın diyarıdır Karaman. Tandırda pişen ekmeğin kokusuydu ülkemizin göz bebeği Anadolu’nun tarihiydi memleketim. Karaman birçok eski medeniyete ev sahipliği yapmış koca bir çınar. Bu çınarı tanıma ve tanıtma zamanı şimdi. Bu koca çınar keşfedilmeyi bekliyor şimdi. Karaman keşfedildikçe daha da büyüyecek adını ülkemize ve dünyaya duyuracak.