Projelere 76 kadın, 59 erkek olmak üzere toplamda 135 kişi katılım gösterdi. Katılımcıların 108 tanesi 18-30 yaş arası gençlerden oluşurken, 30 yaş üzeri 27 gençlik çalışanı, öğretmen, akademisyen, eğitmen, uzmanlardan oluştu.
Projeler kapsamında 12 ülkeden 51 katılımcı Karaman’a gelirken, 37 katılımcı ise Karaman’dan AB’nin çeşitli ülkelerine gitti. Ayrıca 47 genç ise AB projeleri ile gerçekleştirilen Karaman’daki projelerde katılımcı olarak yer aldı. Projeler kapsamında katılımcıların yeme-içme, konaklama, yolculuk ve vize masrafları proje bütçesinden karşılandı.
Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin 2024 yılı projeleri girişimcilik, sosyal girişimcilik, eğitimde yapay zeka, dijitalleşme, yenilik, sürdürülebilir kalkınma, insan hakları, spor, sanat, kültür, gönüllülük, gençlik çalışmaları temalı proje faaliyetlerini kapsadı.
Gerçekleştirilen projeler, katılımcıların kişisel ve profesyonel kazanımlar elde etmesini sağlamakla birlikte, Karaman ilinin ve kültürel değerlerinin uluslararası platformlarda tanıtılmasına büyük katkı sağladı.
Projeler, AB tarafından desteklenen Gençlik Alanında İşbirliği Ortaklıkları, gençlik değişimleri, eğitim kursu, gönüllülük projeleri ve THE:PLACE - Türkiye Avrupa ile el ele: Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Değişim Programı kapsamında gerçekleştirildi.
Gençlik Alanında İşbirliği Ortaklıkları, katılımcı kurum/kuruluşlara uluslararası işbirliği ile tecrübe kazanma ve kapasitelerini güçlendirme, ortaklık ağlarını geliştirip güçlendirme, yüksek kalitede yenilikçi çıktılar/ürünler üretme imkânı sağlar. Bu faaliyet kapsamında gerçekleştirilen projeler yenilikçi uygulamaların geliştirilmesinin, aktarılmasının ve/veya uygulanmasının yanı sıra Avrupa düzeyinde işbirliğini, akran öğrenimini ve deneyim alışverişini teşvik eden ortak girişimlerin gerçekleştirilmesini amaçlamaktadır.
Gençlik Değişimi projeleri gençlerin yeterliliklerini geliştirmelerine, sosyal açıdan ilgili konularda/tematik alanlarda farkındalık kazanmalarına, özellikle akran öğrenimi aracılığıyla yeni kültürler, alışkanlıklar ve yaşam tarzları keşfetmelerine, dayanışma, demokrasi, arkadaşlık gibi değerleri güçlendirmelerine imkân tanımaktadır.
Eğitim Kursu projeleri ise gençlik çalışanlarının profesyonel gelişimini ve Gençlik Çalışmalarının kalitesinin gelişimini Informal Eğitim ve Non-formal Eğitim yoluyla; yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeydeki hareketlilikler aracılığıyla destekler.
Gönüllülük projelerinde ise gençlere, kendi ülkelerinde, topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü faaliyetlerde bulunmaları için imkan tanımaktadır.
THE:PLACE - Türkiye Avrupa ile el ele: Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Değişim Programı, Türkiye ve Avrupa Birliğindeki yerel konularda çalışan Sivil Toplum Kuruluşları (STK'lar) arasında işbirliği kurmayı ve kurumların kendi çalışma alanlarında anlamlı etki yaratmayı, kurumların kapasitelerini artırmaya yönelik değişimi teşvik etmeyi amaçlayan bir programdır.